В університеті відбулась Всеукраїнська наукова конференція молодих учених

    

    

27-28 квітня в Черкаському національному університеті мені Богдана Хмельницького відбулась XXIV Всеукраїнська наукова конференція молодих учених «Актуальні проблеми природничих і гуманітарних наук у дослідженнях молодих учених «РОДЗИНКА ‒ 2022».

В ННІ природничих та аграрних відбулося засідання секцій "Агрономія", "Ботаніка", "Біохімія", "Зоологія", "Екологія та навколишнє середовище" (модератор – викл. Олександр Коробко); «Хімія та методика викладання хімії» (модератор – н.с. Наталія Карауш-Кармазін).

У роботі конференції взяли участь науковці, аспіранти та студенти інституту. Із вітальними словами до учасників заходу звернулися, директор інституту Максим Гаврилюк, професор кафедри Борис Мінаєв, завідувач кафедри Юлія Шафорост та голова Ради молодих учених Наталія Карауш-Кармазін. Під час пленарного засідання професор Борис Мінаєв представив останні результати досліджень своєї школи молодих науковців та розповів про Черкасит — наноматеріал 21-го століття.

Цього року у збірниках матеріалів конференції представлено 418 наукових доповідей українських і зарубіжних молодих учених, опублікованих на 1136 сторінках за 5 науковими напрямами.