У студентів-агрономів завершилось стажування на ТОВ «НВФ Урожай»

Протягом ІІ семестру двоє студентів спеціальності 201 Агрономія навчалися за дуальною формою здобуття освіти. Вони поєднували стажування на базі ТОВ «НВФ Урожай» та навчання в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького.

З нагоди завершення стажування відбулася підсумкова конференція, на якій студенти показали себе підготовленими фахівцями. Вони із захопленням розповідали про організацію роботи в ТОВ «НВФ Урожай», про набуті навички та компетентності, а також поділились враженнями від першого досвіду роботи агрономами.

Під час конференції агроном-технолог ТОВ «НВФ Урожай» Юрій Галасун високо оцінив рівень підготовленості студентів-агрономів Черкаського національного, а керівник регіональної служби персоналу Валентина Крижанівська відмітила їхню здатність до швидкої адаптації та подальшого навчання.

Відповідно до вимог дуальної форми навчання, студенти Ярослав Кулик і Анатолій Токовенко частину навчальних дисциплін опанували під пильним керівництвом агрономів ТОВ «НВФ Урожай». Інші дисципліни вони вивчали за індивідуальним планом під керівництвом викладачів університету. Нині студенти успішно склали екзаменаційну сесію. Важливо відмітити, що протягом періоду стажування студенти отримували заробітну платню, а нині їх прийнято на роботу до ТОВ «НВФ Урожай».

Під час зустрічі проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло підкреслив важливість дуальної форми навчання для підготовки студентів різних спеціальностей та подякував ТОВ «НВФ Урожай» за партнерство у цьому проєкті.

Юрій Галасун поділився думками щодо можливих шляхів покращення підготовки фахівців-агрономів на базі Черкаського національного.

За результатами зустрічі було прийнято рішення про продовження навчання студентів-агрономів за дуальною формою на базі ТОВ «НВФ Урожай» в наступному семестрі. Найближчим часом серед студентів буде проведено конкурсний відбір та вони матимуть можливість здобути цінний досвід для свого подальшого професійного становлення.

Джерело:
https://cdu.edu.ua/news/u-studentiv-ahronomiv-zavershylos-stazhuvannia-na-tov-nvf-urozhai.html