Відбулась Міжнародна наукова конференція, присвячена ювілею професора Бориса Мінаєва

27-28 вересня 2023 року в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулась Міжнародна наукова конференція «Молекулярна інженерія та комп'ютерне моделювання для нано- і біотехнологій: від наноелектроніки до біополімерів», присвячена 80-річчю від дня народження заслуженого діяча науки і техніки України, доктора хімічних наук, професора кафедри хімії та нанономатеріалознавства Бориса Пилиповича Мінаєва.

В урочистій частині конференції взяли участь керівництво університету та гості. Слова вітання ювіляр приймав від ректора Черкаського національного Олександра Черевка, заступника голови Черкаської військової обласної адміністрації Олександра Шамрая, голови Черкаської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Анатолія Стеценка, голови первинної організації профспілки Черкаського національного Ігоря Погрібного, колеги з ЧНУ й інших освітніх та наукових установ, учні та послідовники вченого.

Участь у конференції засвідчили провідні міжнародні вчені, а саме, професор Ханс Огренз з Королівського технологічного інституту в Стокгольмі; доктор фізики, професор Міхаель Лінгренз із Норвезького університету науки і технологій; професор Юрій Кац, керівник групи «S&P Global Market Intelligence», «Data Science Group», Нью-Йорк, США; завідувач Інституту органічного синтезу і вуглехімії, доктор хімічних наук, професор Ніна Іванова з Карагандинського університету імені академіка Бекетова. Імениті вчені з високим науковим рейтингом та званням в онлайн режимі вітали ювіляра та представляли свої доповіді з актуальних проблем, які стосувались спін-орбітальної взаємодії у спектроскопії, релятивістської квантової хімії, активності квінтетного кисню.

Науковці з академічних установ та університетів України та із-за кордону представили свої доповіді в пленарній та секційній частинах конференції.

Джерело: https://cdu.edu.ua/news/u-chnu-provely-mizhnarodnu-naukovu-konferentsiiu-prysviachenu-iuvileiu-profesora-borysa-minaieva.html