Відкритий науково-практичний семінар

Усіх, хто професійно або за покликом серця цікавиться природоохоронною роботою, хто прагне зберегти природу України для наступних поколінь або просто хоче, але не знає, як відстоювати свої екологічні права — запрошуємо на відкритий науково-практичний семінар: «РОБОТА ПРИРОДООХОРОНЦЯ: СТЕРЕОТИПИ І ПРАКТИКА».

Запрошений лектор — Петро Тєстов, керівник експертного відділу ГО «Українська природоохоронна група» (UNCG), екс-радник Міністра захисту довкілля (2020-2021).

Учасники дводенного семінару дізнаються:

— робота в екологічній громадській організації: вигляд ізсередини;

— які існують відкриті державні реєстри в сфері довкілля та як їх використовувати;

— механізми отримання свіжих супутникових знімків та їх застосування;

А також:

— яка зарплатня у природоохоронців;

— де краща ситуація у природоохоронних справах: в Україні чи в ЄС?

— як отримати роботу природоохоронця?

План роботи семінару:

1 листопада

Заняття 1. ОХОРОНА ПРИРОДИ В УКРАЇНІ ТА ЄС: ПОГЛЯД ГРОМАДСЬКОГО ДІЯЧА (9:40-11:00, ауд. 626, к.1)

Робота в екологічній неурядовій організації: спектр діяльності, історії успіху Охорона природи в ЄС — міфи, реальність, тренди.

Заняття 2 Як з дому знайти необхідну інформацію та що з нею робити: відкриті дані в сфері охорони природи (11:20-12.40, ауд.626, к.1)

Практична робота (самосійні ліси, луки, які виставляються на продаж / добування корисних копалин) Заняття 3 Сервіси супутникового моніторингу в сфері охорони природи (13:00-14:20, ауд.626, к.1)

Практична робота (історія пожеж, рубка лісу та незаконна оранка)

2 листопада

Практичні заняття у природі (Черкаси-Холодний Яр-Черкаси). Обстеження ділянок самосійних лісів, лук, типові порушення в лісовому господарстві.

Джерело:
https://cdu.edu.ua/news/na-prirodookhoronnij-seminar-zaproshuyut-usikh-okhochikh.html?fbclid=IwAR1TYlgo8l8yox91gWIRwRx_6a97fBlCDwaCgf-rUfTGJDIczrL_qWZh0_g