Відбулась підсумкова конференція щодо дуального навчання

20 лютого 2024 року в Черкаському національному університеті ім. Б. Хмельницького відбулася підсумкова конференція за результатами навчання у І семестрі за дуальною формою студентів спеціальності 201 Агрономія.

Вітальне слово взяв проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло, наголосивши про необхідність розвитку дуальної форми освіти та її внеску в розвиток професійних навичок здобувачів освіти в університеті.

Результати свого навчання представили студенти 4 курсу Ярослав Кулик, Анатолій Токовенко (ТОВ «НВФ Урожай»); та Денис Кучерявий (ТОВ ДСВ-Україна»). Їхні виступи викликали жвавий інтерес та чимало запитань.

Інна Ракул, науковий співробітник із селекції та генетики сільськогосподарських культур ТОВ «ДСВ-Україна», відмітила переваги для студентів, які надає дуальна форма навчання та висловила побажання у збільшенні кількості здобувачів освіти які навчаються за цією формою.

На зустрічі також були присутні представники СТОВ «АГРОКО» (Алла Мірошниченко, заступник генерального директора з персоналу; Тетяна Ганненко, економіст агрономічної служби), які представили для студентів-агрономів перспективи проходження практики та дуальної форми здобуття освіти на цьому підприємстві.

Разом із представниками роботодавців відбувся обмін думками щодо змісту освітньо-професійної програми «Агрономія»

Усі учасники конференції відмітили різноманітні переваги дуальної форми здобуття освіти у порівнянні з традиційною. У ІІ семестрі за дуальною формою продовжують навчатись 4 студентів-агрономів.